Premis literaris
Llegim 25/11/2016

'El forat', de Jordi Amor, guanya el premi Documenta 2016

És una novel·la que narra la vida d'un jove de la perifèria barcelonina amb un ús virtuós del parèntesi i una veu torrencial

Ara
1 min
Imatge dels tres últims llibres guanyadors del premi Documenta

BarcelonaJordi Amor (Sant Just Desvern, 1982) ha guanyat el 27è premi Documenta –convocat per la llibreria homònima i L'Altra–, una novel·la que "narra la desolació i vicissituds d'un jove barceloní de la perifèria de la ciutat —la buidor, la falta de comunicació i la tristesa vital— i destil·la mala llet i desesperança, sense rabejar-s'hi", segons explica l'editorial.

El jurat, format per Marina Espasa, Jesús Cartañà, Pau Vidal i Eugènia Broggi, ha decidit atorgar-li el premi "per la seva voluntat estilística, manifestada especialment en l'ús virtuós del parèntesi i en una veu narrativa torrencial, trets que aguanten perfectament bé al llarg del llibre i tradueixen esplèndidament la sensació de caiguda i precipitació al buit (al forat) de la trama". El llibre es publicarà el 15 de març del 2017.

Així mateix, el jurat ha volgut destacar "l'absència gairebé total de reculls de contes, un gènere sempre molt habitual al premi, i un predomini, en canvi, de la literatura confessional i l'autoficció". Entre els guanyadors del Documenta de l'última dècada hi ha Bel Olid, Albert Forns, Yannick Garcia, Jordi Nopca i Alicia Kopf.

stats