Barcelona

Espanya serà el país convidat de la Fira del Llibre de Frankfurt el 2022

L'esdeveniment posposa un any les edicions previstes a causa de la pandèmia del coronavirus

La Fira de Frankfurt en una imatge d'arxiu / GETTY Zoom

La Fira del Llibre de Frankfurt, l'esdeveniment sobre la indústria literària més important del món, tindrà Espanya com a país convidat en l'edició del 2022. L'estat espanyol havia de protagonitzar la fira el 2021 però la pandèmia causada pel coronavirus ha obligat a ajornar l'edició d'aquest any i, de retruc, a endarrerir les pròximes edicions. Així, el Canadà (que era el país convidat d'enguany) protagonitzarà el 2021 l'edició física de la fira, i Espanya, Eslovènia i Itàlia endarrereixen un any la seva presència com a països convidats.

La Fira del Llibre de Frankfurt s'havia de celebrar del 14 al 18 d'octubre. Arran de la crisi del coronavirus, l'organització ha optat aquest any per dur-ne a terme una edició virtual que tindrà "una forta presència" del Canadà, expliquen. El ministeri de Cultura considera que endarrerir la presència d'Espanya com a país protagonista de la Fira de Frankfurt generarà una oportunitat millor i beneficiarà el sector. L'endarreriment "augmentarà la cooperació i la solidaritat internacional", ha dit el ministeri en un comunicat.

La decisió de posposar la presència de l'estat espanyol a la fira s'ha acordat amb la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i també s'ha consensuat amb els governs d'Eslovènia i d'Itàlia, que han de protagonitzar les següents edicions de l'esdeveniment. Segons el ministeri de Cultura, s'ha dissenyat un pla per fer el trasllat de dates i convertir-ho en "una oportunitat per mostrar la força de la cultura espanyola des del sector del llibre, millorant el coneixement a l'estranger de la literatura espanyola en tots els idiomes de l'Estat".

Per potenciar la venda de drets editorials, s'ha arribat a un acord amb la plataforma de venda de drets IPR de la Fira de Frankfurt. En aquesta plataforma es podran publicar fins a 500 títols i es farà promoció de les editorials i les agències literàries que participin en l'esdeveniment. La iniciativa permetrà als compradors navegar gratuïtament per més de 300.000 títols amb drets disponibles i contactar amb els venedors de drets internacionals.