Literatura infantil i juvenil
Llegim Actualitat 02/04/2020

Els escriptors es llancen a les xarxes per celebrar el Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil

Contes narrats en directe pels autors, activitats i recomanacions literàries omplen internet

i
Núria Juanico Llumà
2 min
Què llegim 
 Aquesta nit?  La mama va a l’escola Germanes, gossos, friquis i altres espècimens Vampira Amor a primera vista a l’escola La ruta extraordinària  del Ratolí Carter El misteri del Dia dels Innocents Abans del primer dia Què veus? No llegiré aquest llibre La sorra  del rellotge Animals músics Pierre. El detectiu de laberints L’arca de la Noèlia Atles d’aventures animals Endevinautes

BarcelonaLa crisi sanitària del coronavirus impedeix que aquest dijous els lectors s'adrecin a les llibreries per commemorar el Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil. Però els escriptors, editors, llibreters i bibliotecaris s'han inventat una fórmula perquè el confinament de la població no impedeixi celebrar l'efemèride. Des d'Escrivim, l'Associació professional d'escriptores i escriptors de literatura, han llançat al seu canal de YouTube un conjunt de vídeos amb fragments de llibres infantils i juvenils llegits pels mateixos autors. Gemma Lienas, Anna Manso, Pere Martí, Jordi Sierra i Fabra i Muriel Villanueva són alguns dels escriptors que hi participen.

En paral·lel, des d'Edicions 62 han organitzat una jornada plena d'activitats relacionades amb la literatura infantil i juvenil. Noemí Fernández i Roser Argemí narraran i il·lustraran en directe a Instagram el conte En Patufet, i Jordi Folck llegirà, també a Instagram, el primer capítol del seu llibre El noi de paper. Algunes biblioteques de Catalunya se sumen a la commemoració del Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil amb contacontes virtuals en directe. És el cas de les biblioteques de Montcada i Reixach, la biblioteca de Montornès i les biblioteques de Sabadell, entre d'altres.

Contes per Telegram i recomanacions literàries

Per combatre el confinament i potenciar la lectura, nombroses editorials ofereixen aquests dies reptes, activitats i propostes literàries virtuals relacionades amb els seus títols. Entre els segells participants d'aquesta iniciativa hi ha Flamboyant, ING, Estrella Polar, Zahorí Books i Barcanova. A més, la llibreria Sendak explica cada vespre un conte per Telegram i la llibreria Al·lots ofereix propostes de mediació lectora cada dia.

Aquest any, l'escriptor eslovè Peter Svetina s'ha encarregat d'escriure el manifest del Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil. El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil ha reunit 25 infants i joves, cadascun dels quals llegeix part del manifest en un vídeo que han penjat a YouTube. El manifest parla de la "fam de mots" que tenen els lectors i que satisfan "la mestra que llegeix contes als seus alumnes, el poeta o l'escriptor".

stats