Llegim Actualitat 22/11/2017

Eduardo Mendoza publicarà un assaig sobre la situació política de Catalunya

Al llibre, l'escriptor evita posicionar-se i intenta "comprendre el debat actual"

Ara
1 min
L'escriptor Eduardo Mendoza en un pla mitjà en el balcó de La Pedrera el 29 d'octubre durant la presentació de la seva novel·la 'El secreto de la modelo extraviada'

BarcelonaEduardo Mendoza ha enllestit un breu assaig sobre l' actual situació política a Catalunya que publicarà el 29 de novembre. Sota el títol 'Qué está pasando en Cataluña' (Seix Barral), l'escriptor afirma que no busca posicionar-se en un bàndol o l'altre sinó que intenta comprendre què està passant. Segons l'editorial es tracta d'una reflexió sobre els aspectes clau de la realitat catalana, una aportació "raonada i valuosa" al debat actual. Mendoza diu que ha escrit l'assaig "per qüestionar les idees en lloc d'arronsar les espatlles davant el prejudici, la negligència i la incomprensió".

En aquest sentit, Mendoza adverteix sobre "la ignorància de la situació present" i "dels prejudicis que arrosseguen les imatges de Catalunya i d'Espanya, d'allò que està passant, dels seus antecedents i de la manera que veuen i viuen els esdeveniments les persones directament implicades, tant dels partidaris de la independència com dels que s'hi oposen". Així, el escriptor assegura que "molts dels prejudicis i tergiversacions donen origen a bona part de les idees predominants".

stats