Aniversari
Llegim Actualitat 04/06/2022

L'Any Fuster: l'inici d'una nova etapa de col·laboració entre territoris de parla catalana

Se celebra l'acte unitari del centenari de l'escriptor a Sueca amb representants institucionals

L.S.
2 min
Els consellers Company, Garriga i Tamarit aquest dissabte

BarcelonaAquest dissabte s'ha celebrat a Sueca l'acte unitari de celebració de l'Any Joan Fuster (1922-1992), que vol difondre la figura i l’obra de l’intel·lectual valencià, i durant el qual s'han programat actes als territoris de parla catalana. A l'acte d'avui s'hi han ajuntat els consellers de cultura de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, que han celebrat la trobada com "l'inici d’una etapa de col·laboració cultural estreta entre territoris”, segons la representant catalana, Natàlia Garriga. "Entre la nostra ciutadania és tan important tot allò que ens singularitza des de cada territori, com tot allò que ens uneix i ens fa créixer com a comunitat cultural i lingüística", ha afegit.

El conseller balear, Miquel Company, ha subratllat “la importància de fer aquest acte de forma conjunta entre els tres governs”. Company ha situat Fuster com “un dels grans intel·lectuals europeus del segle XX” i ha destacat “el gran abast temàtic de la seva obra”. El conseller ha recordat "el compromís cívic" de l'autor i que va ser un referent "en la defensa de la llengua i la cultura catalanes".

Arran de l'acte institucional del centenari celebrat a l’Espai Joan Fuster de Sueca, els tres consellers s'han trobat i han explicat la voluntat de "concretar la Declaració de Palma i constituir grups de treball per a tots els àmbits culturals", segons ha declarat Garriga.

L'Any Joan Fuster ha tingut diferents comissaris en cada territori. A València, Francesc Pérez Moragón i Voro Ortells; a Catalunya, Enric Sòria, i a les Illes Balears, Fina Salord i Damià Pons. Aquest dissabte Ortells, Salord i Sòria han participat en un acte sobre la importància de Joan Fuster com a agitador cultural, així com de les grans línies de pensament de la seva obra.

stats