EFE/ARA
Tòquio

Haruki Murakami publicarà una nova novel·la al febrer

La catorzena obra de l'autor japonès es publicarà en dos volums 

Murakami publica una nova novel·la el febrer de 2017 Zoom

L'escriptor japonès Haruki Murakami començarà l'any amb la publicació d'una nova novel·la, de la qual encara no es coneix el títol. Segons ha informat l'editorial Shinchosha, es tracta d'una obra extensa, de 2.000 pàgines, que es publicarà en dos volums. Serà la segona novel·la llarga del japonès després d''El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge', publicada l'abril del 2013 per l'Editorial Empúries. 

Murakami va aconseguir l'èxit internacional amb 'Tòquio blues' el 2005, obra traduïda a 36 idiomes que compta amb una adaptació cinematogràfica del 2010. Des d'aquell moment ha publicat obres que han tingut milions de lectors arreu del món, com '1Q84', 'Kafka a la platja', 'Balla, balla, balla', 'Homes sense dones' i 'L'elefant desapareix'. Segons ha explicat el diari japonès 'Asahi', el mateix autor va declarar fa poc en un acte a Dinamarca que la nova novel·la que està escrivint "serà una història rara".

Murakami ha publicat un total de 13 novel·les i ha obtingut nombrosos premis, entre els quals hi ha el Noma (1982), el Tanizaki (1985), el Yomiuri (1995), el Franz Kafka (2006), el Jerusalem (2009) i el Premi Internacional Catalunya (2011).