ARA
Barcelona

Éric Vuillard guanya el premi Goncourt amb la novel·la 'L'ordre du jour'

La història gira al voltant del suport dels industrials alemanys en l'ascensió al poder de Hitler

Éric Vuillard / AFP Zoom

L'escriptor francès Éric Vuillard ha guanyat el premi Goncourt 2017 amb 'L'ordre du jour', una novel·la sobre l'arribada al poder d'Adolf Hitler i el suport sense fissures dels industrials alemanys a la maquinària de guerra nazi. Vuillard, de 49 anys i nascut a Lió, ha obtingut el premi amb una obra de prop de 160 pàgines i publicada per l'editorial Actes Sud. Amb 'L'ordre du jour', l'escriptor s'ha imposat als altres tres finalistes: 'L'art de perdre' d'Alice Zeniter, 'Tiens femme ta couronne' de Yannick Haenel i 'Bakhita' de Véronique Olmi. 

Vuillard és també autor d'altres títols com 'Tristesse de la terre' i '14 julliet'. Amb 'L'ordre du jour', l'escriptor ha volgut explicar com una societat, amb les elits incloses, acaba "derrapant" i caient en la corrupció. El Goncourt està dotat amb 10 euros simbòlics. L'Acadèmia que concedeix el guardó reconeix que, més enllà d'aquesta discreta compensació econòmica, el llibre guanyador té garantida "una tirada important" que sol impulsar els autors a la llista de més venuts.

L'any passat el premi va recaure en l'escriptora franco-marroquí Leïla Slimani i la seva obra 'Chanson douce', un 'thriller' sobre l'assassinat de dos nens a mans de la seva cuidadora. El Goncourt és el guardó més prestigiós de les lletres franceses. Al llarg de la seva trajectòria ha guardonat escriptors com Marcel Proust, Patrick Modiano i Marguerite Duras. Així mateix, aquest dilluns també s'ha donat a conèixer el guanyador del premi Renaudot, que ha distingit Olivier Guez per 'La disparition de Josef Mengele', una història sobre la fugida a l'Amèrica Llatina del metge de les SS conegut pels seus experiments amb presos a Auschwitz.