Literatura
ARA
Barcelona

Ferran Torrent publica 'Un dinar un dia qualsevol'

L'autor valencià retrata amb amb ironia una societat extenuada per la corrupció en la seva nova novel·la

Ferran torrent: "He tingut tots els vicis però no me n'he quedat cap" / DANIEL GARCIA-SALA Zoom

'Un dinar un dia qualsevol', la nova novel·la de Ferran Torrent, és un retrat d'una societat valenciana immersa en una trama d'especulació i corrupció extremes, on l'últim refugi que tenen els protagonistes del llibre per no perdre l'ànima i la vida són unes velles amistats amb qui compartir un àpat.

Torrent presenta una història escrita amb una mirada severa i irònica, en què Marc Sendra, un periodista veterà reconvertit en un autònom 'freelance', investiga un fet que s'ha volgut tapar: l'aparició del cadàver d'un adolescent magrebí en un abocador. A partir d'aquí, el periodista comença a estirar un fil que conduirà a secrets inconfessables molt ben guardats que poden fer trontollar tota una societat molt escarmentada."Tot el que està passant, tota la mediocritat i corrupció, es deu en molt bona part a no haver trencat amb els papàs i els avis dels dirigents actuals. Tota aquesta prepotència que exhibeixen ve del fet històric de sentir-se impunes. I tenen raó", escriu l'autor en el seu llibre.

La novel·la segueix la línia d'un Ferran Torrent contemporani i combatiu que, segons l'assagista i poeta Enric Sòria, "té l'habilitat de posar el dit a la nafra d'una manera molt gràfica".