ARA Llegim
Llegim 18/03/2015

L'enginy de Winston Churchill, en deu frases

Plataforma Editorial reuneix en un volum una selecció de les frases més divertides i intel·ligents de l'ex primer ministre del Regne Unit i premi Nobel de literatura

Jordi Nopca
2 min
Winston Churchill / WIKIPEDIA

BarcelonaWinston Churchill (1874-1965) ha estat un dels polítics més destacats del segle XX. Ha estat, a més, l'únic primer ministre que ha aconseguit el premi Nobel de literatura –va ser al 1953–, en part gràcies als seus llibres de memòries. Plataforma Editorial publica ara 'El ingenio de Churchill', un recull de frases seves que han passat a la història.

1. "Les persones cultes són simplement l'escuma brillant que sura sobre el profund riu de la producció", va dir al 1929.

2. "Tots hem sentit dir que el doctor Guillotin va ser executat per l'instrument que havia inventat", va dir al 1931. La resposta que va rebre per part de Sir Herbert Samuel va ser: "No va ser així!". I Churchill va replicar: "Doncs hauria d'haver estat així".

3. "Senyor –va comentar al president Roosevelt al 1942–: Crec que sóc l'únic home en tot el món que ha rebut despullat un cap d'estat".

4. "Estimada –va dir a una secretària durant la dècada dels 30–: He de demanar-li un favor, que es quedi fins molt tard. Aquesta nit em sento molt fèrtil".

5. "No puc oferir res més que sang, feina, llàgrimes i suor", va dir al 1940.

6. "Recordem aquell sarcàstic acudit de l'època de la guerra sobre l'optimista i el pessimista –va explicar al 1938–. L'optimista és l'home a qui no li importa el que passi sempre que no li passi a ell. El pessimista és l'home que vivia amb l'optimista".

7. "Winston, estàs borratxo. Encara diria més: estàs fastigosament borratxo –li va dir la dona una vegada–. Bessie, estimada, tu ets lletja. Encara diria més: ets fastigosament lletja. Però demà jo estaré sobri i tu seguiràs sent fastigosament lletja".

8. "La guerra, que abans era cruel i gloriosa, s'ha tornat cruel i llardosa", va comentar al 1930.

9. "La democràcia no és una puta que un home pugui recollir a peu de carrer amb una metralladora", va sentenciar al 1944.

10. "He tret beneficis de les crítiques durant tots els períodes de la meva vida i no recordo cap moment en què aquestes crítiques hagin escassejat", va assegurar al 1914.

stats