ARA Llegim
Llegim 07/11/2012

L'Any Espriu començarà amb un homenatge escènic al Palau de la Música

El departament de Cultura ha signat un acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, TV3 i Catalunya Ràdio que concreta la cooperació dels mitjans públics en la difusió dels actes commemoratius

Ara / Acn
2 min
Cartell de l'Any Espriu

BarcelonaUn acte d'obertura al Palau de la Música dirigit per Xavier Albertí obrirà el pròxim 23 de gener l'Any Espriu. Així ho han avançat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el comissari de l'any, Xavier Bru de Sala. Entre els actes del programa, que es presentarà oficialment al desembre, hi ha l'exposició 'He mirat aquesta terra' al CCCB, un homenatge popular a Arenys de Mar i la mostra 'La càbala i Espriu' a la Casa de Cultura de Girona i a l'Arts Santa Mònica. El departament de Cultura ha signat un acord amb la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio que concreta la cooperació dels mitjans públics en la difusió dels actes commemoratius. L'any vinent es complirà el primer centenari del naixement del poeta Salvador Espriu, que es commemorarà amb el programa d'actes 'Any Espriu 1913/2013. Ens mantindrem fidels', comissariat per Xavier Bru de Sala. En paraules del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, "l'últim mig segle ha estat conduït, entre altres coses, per moltes de les afirmacions, idees i maneres d'entendre la vida i la política de Salvador Espriu".

A més, s'ha programat una exposició pels carrers de Barcelona i altres ciutats d'escultures inspirades en els personatges populars d'Espriu i en el món dels titelles que ell va concebre i la difusió de noves músiques sobre textos d'Espriu.

Una frase d'Espriu cada dia

Els mitjans de la CCMA difondran una frase de Salvador Espriu cada dia: "D'aquesta manera es generarà la comunicació amb el poble de Catalunya que Espriu hauria volgut tenir i que no va poder tenir mai perquè va viure gairebé tota la seva vida en una època de ferotge censura", ha dit Bru de Sala. Mascarell ha afirmat que el centenari del naixement de Salvador Espriu és un motiu per fer una "recuperació el més integral i profunda de la seva figura en forma d'homenatge sentit i estudiat".

stats