Festivals

Salman Rushdie, Jeanette Winterson, Eva Baltasar, Jarvis Cocker i Enrique Vila-Matas: així serà el Kosmopolis 2023

El CCCB s'omplirà de literatura nacional i internacional del 25 al 29 d'octubre

ARA
2 min
L'escriptor Salman Rushdie

BarcelonaGrans noms de la literatura nacional i internacional tornen al Kosmopolis, que se celebrarà del 25 al 29 d'octubre al CCCB de Barcelona. Un dels plats forts seran els debats sobre la llibertat d'expressió, en els quals participaran autors compromesos com Salman Rushdie, l'escriptor que va ser atacat en un acte a Nova York l'any passat, després de ser amenaçat durant dècades pel seu llibre Els versos satànics, que va causar la ira d'algunes comunitats islàmiques i que va desembocar en la fàtua d'un aiatol·là iranià que el condemnava a mort. Rushdie hi participarà per videoconferència el 25 d'octubre.

Sobre llibertat d'expressió també en parlaran l'escriptora i cineasta de Zimbàbue Tsitsi Dangarembga i el britànic-francès especialista en dret internacional Philippe Sands.

D'altra banda, centrat en la literatura oceànica per parlar de la inspiració del mar i recuperar històries mil·lenàries, Kosmopolis convoca veus debutants i consagrades com David Abulafia, Borja BagunyàNiño de Elche, David Farrier, Rodrigo Fresán, Ai Futaki, Sebastià Perelló, Isabel Soler, Enrique Vila-Matas o Silvia Zayas.

El festival manté el campionat europeu anual de Poetry Slam i la secció permanent Diàlegs K, converses amb escriptors sobre els seus temes clau. Aquest any hi passaran Eva Baltasar, Lisa Appignanesi, Jarvis Cocker, Virginie DespentesDeborah LevySara MesaAlana S. Portero, Carme Riera, Eider RodríguezGemma Ruiz o Jeanette Winterson. També hi haurà un monogràfic dedicat a la literatura i el pensament del Marroc contemporani amb Mahi Binebine, Chadia Arab, Hicham Houdaifa, Yasmina Naji i Kenza Sefrioui.

A més d'activitats al voltant de la literatura, Kosmopolis incorpora una programació performàtica, amb activitats com un espectacle de Gaston Core basat en la Ilíada, una caminada poètica pel Besòs amb Marc Caellas, una òpera silenciosa per la Rambla de Joana Moll i una instal·lació dedicada a Aurora Bertrana.

stats