Literatura
Llegim 27/05/2014

RBA publica 'Cas obert', la primera novel·la de l'autor israelià Dror Mishani

L'obra és una novel·la negra –un gènere poc freqüent en la literatura hebrea– que narra la investigació frustrant de l'inspector Abraham Abraham per trobar un noi de setze anys desaparegut, l'Ofer

Ara
1 min
L'autor israelià Dror Mishiani / D-A-MISHANI.COM

BarcelonaRBA ha posat a la venda 'Cas obert', la primera obra narrativa de l'autor israelià Dror Mishani i també la primera de la sèrie d'investigacions de l'inspector Abraham Abraham.

'Cas obert' és una novel·la negra –un gènere "insòlit" en la literatura hebrea– ambientada als afores d'una gran ciutat. Narrada amb un doble punt de vista, explica el cas del detectiu Abraham Abraham, que sempre ha pensat que a Israel "els nois de bona família no desapareixen": "Poden decidir no anar a l'escola, fugir de casa unes hores o avergonyir-se de tornar-hi perquè els ha passat alguna cosa que per a ells és terrible i perquè pensen que no els perdonaran, tot i que normalment es tracta de nimietats. Però no desapareixen [...]. Aquí no hi ha aquesta mena de delictes. No tenim assassins en sèrie, ni segrestos. Simplement, aquí no hi ha misteris".

Però l'inspector Abraham Abraham s'equivoca. L'Ofer, un noi de setze anys, ha desaparegut sense deixar cap rastre. Consumit pels remordiments de no haver fet prou cas a la mare del noi, Abraham Abraham se submergeix en una investigació frustrant que acaba absorbint-lo del tot. Però com més aprèn a conèixer el noi i la seva vida, més perdut es troba. Sembla que només el veí de l'Ofer, que a més era el seu professor particular, té coses per explicar-li.

Dror Mishani és editor de literatura hebrea de l'editorial Keter, traductor i investigador de la història de la literatura de suspens.

stats