ARA Llegim
Llegim 20/05/2014

L'última entrevista a Philip Roth, en 5 frases: "Ha arribat el final"

"Estava equivocat. No tinc res més per escriure", diu l'escriptor en una entrevista de la BBC

Efe
1 min
L'escriptor Philip Roth

LondresLa BBC emetrà, aquest dimarts i dimecres, l'última entrevista a l'escriptor Philip Roth, en la qual el premi Pulitzer, de 81 anys, confirma que no tornarà a escriure ni a comparèixer en públic. Aquestes són les darreres declaracions de l'escriptor:

- El 2004 l'escriptor va afirmar que no concebia la vida sense escriure. Ara, l'escriptor ha canviat de parer: "Estava equivocat. Ha arribat el final. No tinc res més per escriure".

- "Em feia por no tenir res a fer. Estava aterrat, de fet, però sabia que no tenia sentit continuar. Si no podia aconseguir res millor, ¿i per què anar a pitjor?

- "M'he marcat com a objectiu no fer res. M'ho he passat molt bé aquests últims tres anys ajudant a Blake Bailey [que està escrivint la biografia de Roth]".

- "Faré tot el possible per seguir viu el 2020 [quan es presenti la biografia] però no em pressioneu".

- "Ara que no escric, només vull petar la xerrada".

L'adéu d'un dels grans escriptors contemporanis

Roth va néixer a Nova Jersey el 1933 i és, segons el crític literari Harold Bloom, un dels quatre escriptors vius més importants. El 2012 Roth ja va anunciar que 'Nèmesi' (2010) era la seva última novel·la. L'escriptor ha rebut molts premis al llarg de la seva trajectòria com el PEN/Faulkner Award, Nabokov del PEN Club o el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres.

stats