Sector editorial
Llegim 19/06/2014

Penguin Random House dóna part del fons de Plaza & Janés i Grijalbo al Departament de Cultura

El fons es conservarà a la Biblioteca de Catalunya i consta de documentació administrativa, fotografies, cintes de vídeo i correspondència

Ara
1 min
Selecció de la donació del fons de Grijalbo i Plaza & Janés

BarcelonaPenguin Random House ha fet donació al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya d'una part del fons documental de dues de les editorials del grup, Grijalbo i Plaza & Janés. "Volem que aquest coneixement estigui a l'abast i serveixi per tenir una memòria històrica –explicava la directora general del grup, Núria Cabutí. "Amb aportacions com aquestes, la capitalitat cultural i editorial de Barcelona es confirma", afegia el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

El conjunt està constituït per documentació en paper, bàsicament de caràcter administratiu, unes 25.000 fotografies en blanc i negre i materials sonors i audiovisuals. El fons de Plaza & Janés recorre de l'any 1959 al 1980, i el de Grijalbo, de les dècades dels 60 i dels 70, sobretot. El fons, "de gran qualitat", segons ha destacat Mascarell, es conservarà a la Biblioteca de Catalunya. Mascarell també ha assegurat que aquests arxius "contribuiran a engrandir un fons que per als investigadors serà extraordinari en el futur". Ha apuntat que en un futur proper, una de les línies del futur Museu Nacional d'Història de Catalunya serà poder "construir el relat de la història del país a partir de tots els seus components, no només polítics, sinó també culturals, i en aquest sentit disposar de documentació del sector editorial –columna vertebral cultural catalana– és molt important".

stats