LITERATURA
Llegim 02/04/2013

Oz Editorial, el nou segell barceloní de ciència-ficció

Les tres primeres novel·les que arriben a les llibreries són 'La hermandad Hojanegra', 'Los indeseables' i 'Susurros'

Efe
2 min

BarcelonaOz Editorial, el nou segell barceloní de ciència-ficció, publica les seves tres primeres novel·les: 'La hermandad Hojanegra', del sevillà José Antonio Ramírez; 'Los indeseables', de Maureen McGowan, una distopia que ha triomfat als EUA i Canadà; i 'Susurros', de A.G. Howard. L'editorial anuncia que en els pròxims mesos publicaran també les obres de l'escriptor nord-americà Terry Brooks.

La jove editora Melanie Rostock és qui lidera Oz Editorial amb el suport de l'equip d'Ático de los Libros i Principal de los Libros. Oz sorgeix, segons el segell, de l'"amor per la fantasia i la ciència-ficció, però també del convenciment que aquestes són les novel·les que avui demanden els lectors". L'aparició d'Oz Editorial té lloc dies després que el grup editorial Random House Mondadori donés a conèixer Fantascy, un nou segell de gènere fantàstic, que publicarà novel·les, antologies i llibres de relats de fantasia, ciència-ficció i terror, i mig any després que la barcelonina Males herbes comencés a publicar autors com Kurt Vonnegut, Víctor Nubla, Miquel Àngel Riera, Jordi Sanglas i J.M. Argemí.

El gènere fantàstic augmenta seguidors

Segons un recent estudi realitzat per Bowker i presentat en una conferència a la Fira de Bolonya de literatura infantil i juvenil el passat 24 de març, només el 16% dels compradors d'aquestes novel·les té menys de vint anys, mentre que el 80% dels compradors entre 30 i 54 anys compren els llibres per llegir-los ells mateixos.

El logotip d'Oz recorre en la lletra O de l'ouroboros, el drac que es mossega la cua, símbol de renaixement, amb el qual la nova editorial vol il·lustrar el renovat interès per la literatura de móns màgics o futurs entre lectors de totes les edats.

stats