ARA Llegim
Llegim 11/11/2014

Sebastià Bennasar estrena Nova, editorial de no-ficció

El primer títol és de l'historiador Josep Pich Mitjana. El catàleg de l'editorial vol "divulgar el coneixement que sorgeix de la investigació històrica, amb rigor científic, però assequible al gran públic"

Efe
1 min

BarcelonaEl llibre 'Les llums s'apaguen a tot Europa. La fi de la Belle Epoque', de Josep Pich Mitjana, és el títol amb què es presenta aquesta setmana el nou segell Nova Editorial, que neix des del món universitari amb l'objectiu de publicar assaig històric adreçat a lectors no especialitzats.

L'escriptor, periodista i editor Sebastià Bennasar ha explicat que es tracta de "divulgar el coneixement que sorgeix de la investigació històrica, amb rigor científic, però assequible al gran públic". El catàleg que proposa, i que s'ampliarà en els pròxims mesos, combinarà la publicació de llibres acadèmics amb monografies de tota mena, sense deixar de banda la literatura i sense descartar la ficció en el futur.

A 'Les llums s'apaguen a tot Europa. La fi de la Belle Epoque', l'historiador Josep Pich Mitjana reflexiona sobre el moment històric abans de la Primera Guerra Mundial, "sense caure en estereotips" i "abocant nova llum a l'hora d'abordar un període clau ". Pich, nascut a Manresa el 1967, exerceix com a professor d'Història Contemporània a la Universitat Pompeu Fabra i és especialista en història del moviment catalanista.

stats