Literatura
Llegim 01/10/2014

Més de 250 poetes catalans signen un manifest a favor de la independència

Presentaran el text aquest dimecres al vespre en un acte a l'Institut d'Estudis Catalans

Acn
1 min
Nascut a sant pol de mar l'any 1957, perejaume  és un dels creadors catalans més reconeguts dels últims anys: paral·lelament a l'obra artística ha anat publicant llibres d'assaig  i de poesia que es troben entre  el bo i millor de  la producció literària

BarcelonaUn total de 252 poetes catalans han signat un manifest a favor de la independència en què carreguen contra "els atacs constants a la llengua catalana" i els "intents d'acabar amb la immersió lingüística". El text es presentarà aquest dimecres a les vuit del vespre a l'Institut d'Estudis Catalans i recull l'aspiració "d'una nació que vol viure de forma plena i sobirana".

"El gran risc que tenim és continuar depenent d'un estat que no podrà pactar mai unes condicions de tracte per a Catalunya, ja que això comportaria una derrota dels seus principis d'estat-nació-imperi", subratllen els signants. Entre els 252 poetes que subscriuen el text, hi ha Sam Abrams, Perejaume, Manuel Forcano, Francesc Garriga, Màrius Sampere, Marta Pessarrodona, Feliu Formosa, Jaume Pont i Dolors Miquel i molts altres.

En el text, els poetes es refereixen als atacs a la llengua catalana, així com el "maltractament fiscal" de Catalunya, les "poques inversions" de l'Estat i els "intents sistemàtics per frenar les grans infraestructures i iniciatives de futur" com a raons per a la independència de Catalunya. Es tracta, segons afegeixen, d'"una relació difícil de suportar" que els porta a voler separar-se "democràticament per tal de poder crear un estat propi".

Segons el col·lectiu de signants, una Catalunya independent implicaria "una millora social, de futur, i crearia noves oportunitats i també nous reptes". "Volem garantir els nostres drets socials, de benestar i ser solidaris entre nosaltres mateixos, creant un nou model de país", finalitza el manifest.

stats