Teatre
Llegim 10/05/2014

'El triomf de la fonètica' de Martí de Riquer arriba a la Sala Tallers del TNC

L'obra de teatre del medievalista serà representada aquest dissabte i diumenge en forma de lectura dramatitzada

Acn
1 min

BarcelonaLa comèdia 'El triomf de la fonètica', de Martí de Riquer, arriba a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya fins aquest diumenge. En l'obra, De Riquer reprèn la tradició sainetística catalana. L'habitual intent d'arranjar un matrimoni de conveniència es convertirà en un deliri còmic on es barrejaran esquimals, cabres, filòlegs, i, fins i tot, algun problema fonològic.

En forma de lectura dramàtica, l'obra està ambientada en un estudi de ràdio dels anys 30, amb direcció d'Israel Solà i interpretació de Manel Barceló, Jordi Basté, Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Francesc Mora, Quimet Pla, Marc Rius, Aina Sánchez, Júlia Truyol, Teresa Vallicrosa i Arnau Vilardebò.

El llegat de Martí de Riquer conté més de quatre-centes publicacions sobre literatura catalana i universal. La seva Història de la literatura catalana, o la seva antologia sobre els trobadors, són obres de referència que situen aquest erudit com un dels més grans humanistes que ha donat la nostra cultura.

stats