NOVETAT EDITORIAL
Llegim 21/11/2011

Marta Pessarrodona publica les seves narracions en un sol volum

Dijous arriba a les llibreries '(Quasi) tots els contes', una antologia de relats de la guanyadora del Premi Nacional de Literatura 2011

Ara
1 min

BarcelonaLa novel·lista, assagista i poeta Marta Pessarrodona, que al mes de febrer va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura pel seu poemari Animals i plantes, es prepara per al llançament de (Quasi) tots els contes, una obra que arriba aquest dijous a les llibreries en una edició d'Àmsterdam. Es tracta d'una antologia que comprèn gairebé tots els seus relats.

"Quasi tots els contes és un títol que podria haver adoptat Mercè Rodoreda, perquè mai els seus volums titulats Tots els contes havien estat això: tots els contes", diu l'autora. Si bé és cert que el gruix de l'obra no comprèn el cent per cent de les narracions que ha arribat a escriure al llarg de la seva vida, n'hi ha per triar i remenar.

A través d'un bon grapat d'històries –algunes inèdites i d'altres ja publicades en altres ocasions–, (Quasi) tots els contes representa l'univers de Pessarrodona en estat pur. Passa revista a grans ciutats com Londres, Zuric, Berlín i Barcelona, i s'esmuny pels ambients industrials que tant interessen a la seva autora. Tot amanit amb un dispendi d'amor cap a la literatura universal molt ben invertit.

stats