Premis literaris
Llegim 07/07/2014

Maite Carranza guanya el premi Cervantes Chico de literatura infantil i juvenil

L'autora barcelonina ha publicat més de 40 títols, entre els quals hi ha la trilogia fantàstica 'La guerra de les bruixes', que ha estat traduïda a més de 25 llengües

Efe
1 min

MadridL'escriptora Maite Carranza (Barcelona, 1958) rebrà a l'octubre el Premi Cervantes Chico a Alcalá de Henares (Madrid), un guardó concedit per unanimitat amb el qual el jurat reconeix la seva trajectòria com a autora de literatura infantil i juvenil.

Carranza és autora d'una nombrosa producció literària amb més de 40 títols infantils i juvenils i en les seves obres combina l'humor, el realisme crític i el món fantàstic. Entre els seus èxits editorials, destaquen 'Mauro ulls brillants', 'Vols ser el nòvio de la meva germana?' i la sèrie 'Víctor Yubacuto', tot i que la seva obra més emblemàtica i d'èxit ha estat la trilogia fantàstica 'La guerra de les bruixes' (2005-2007), que ha estat traduïda a més de 25 llengües.

Un dels seus últims llibres, 'Paraules emmetzinades', va ser Premi Edebé 2010 i també va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2011, concedit pel Ministeri de Cultura; l'obra és una denúncia dels abusos sexuals infantils, les seves devastadores conseqüències i la seva invisibilitat a la societat.

En les edicions anteriors el guardó ha estat, entre d'altres, per a Gloria Fuertes (1995), Elvira Lindo (1999), Fernando Lalana (2010), Laura Gallego (2011) i Jordi Sierra i Fabra (2012). L'últim guanyador va ser Blue Jeans.

stats