Llegim 03/10/2014

De Besalú a Barcelona: dues cites amb les editorials independents aquest cap de setmana

37 editorials s'instal·len a la Fira de Besalú aquest dissabte i diumenge, i la Fira del Llibre Autoeditat té lloc aquest dissabte al centre de Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaLiberisLiber, la fira d'editorials independents de Besalú (Girona), arrenca aquest cap de setmana amb la seva cinquena edició amb nombroses activitats literàries, musicals i fins i tot teatrals, i un total de 37 editorials independents que participen en un certamen de referència a l'Estat. Aquesta fira se centra en llibres poc coneguts provinents d'editorials independents, que busquen desmarcar-se dels grans grups editorials que acaparen el mercat. En comparació d'altres anys, la fira tindrà un augment d'escriptors, artistes i actors coneguts, com els escriptors Albert Sánchez Piñol ('Victus') i Enric Casasses, l'actriu Sílvia Bel, el cantant Joan Colomo, la periodista Rosa Maria Calaf i el professor Manuel Delgado.

Entre les activitats que es duran a terme, destaquen aquest dissabte la presentació de 'Picadura de Barcelona', el tercer llibre d'Adrià Pujol, la firma de llibres per part d'escriptors com Cesk Freixas i Scaramuix, la taula rodona protagonitzada per Rosa Maria Calaf, Albert Sánchez Piñol i Manuel Delgado titulada "Els anys en què la política ha tornat a interessar a la gent" i la gala de premis LiberisLiber 2014.

Paral·lelament, a Barcelona i també des d'aquest dissabte, comença la Fira del Llibre Independent Autoeditat (la FLIA), un certamen amb origen a Buenos Aires (Argentina), però que des de fa dos anys ha arribat a Barcelona. Aquest any tindrà seu al barri de la Ribera, concretament al carrer Pou de la Figuera, i acollirà editorials de totes les vessants literàries, des de la novel·la fins a la poesia o l'assaig. Les dues fires posen de manifest la necessitat de fer arribar a més persones els llibres desconeguts i ser un lloc de trobada entre editors i escriptors.

stats