Novetat editorial
Llegim 18/06/2012

Joseph Goebbels, personatge trastornat i sotmès a les ordres de Hitler

L'historiador especialista en l'Holocaust Peter Longerich publica una biografia del líder nazi on retrata la seva dependència de l'aprovació de Hitler, desmentint la imatge de gran líder que havia tingut fins ara. Longerich ja va escriure una polèmica biografia sobre Heinrich Himmler, el cap de les SS

Ara
1 min
Peter Longerich desmitifica Joseph Goebbels en una biografia

BarcelonaJoseph Goebbels, un dels màxims ideòlegs del nazisme i ministre de Propaganda del Tercer Reich, ha quedat definit en la història com un líder fort capaç de mobilitzar el poble alemany a través d'una gran maquinària propagandística. L'historiador alemany Peter Longerich, professor de la Universitat de Londres i especialista en l'estudi de l'Holocaust, destrueix aquesta imatge de gran líder a la biografia 'Goebbels', que publica RBA, on afirma que patia un trastorn de personalitat narcisista greu que el feia dependre constantment de l'aprovació del Führer, a qui idolatrava.

L'autor atribueix a Goebbels un idealització pertorbada del nazisme, que explicaria el fet que arrossegués al suïcidi la seva dona i els seus sis fills quan va decidir morir amb Hitler davant l'ensorrament del Tercer Reich. Longerich ja va retratar un altre dels màxims responsables del nazisme a la biografia 'Heinrich Himmler', on repassa la vida del cap de les brigades paramilitars SS.

stats