ARA Llegim
Llegim 20/09/2012

John Ralston Saul és reelegit president del PEN Internacional

L'intel·lectual i escriptor canadenc presidirà per segona vegada l'organització d'escriptors dedicada a la llibertat d'expressió

Ara / Efe
1 min

TorontoL'intel·lectual i escriptor canadenc John Ralston Saul ha sigut reelegit per a un segon mandat com a president del PEN Internacional, una organització conformada per escriptors que es dedica a la lluita per la llibertat d'expressió.

Ralston Saul va ser elegit per primera vegada en el càrrec el 2009 i promet que durant els propers tres anys vetllarà especialment per la llibertat d'expressió de periodistes i escriptors, especialment en alguns estats del continent americà on se solen creuar els límits de la llibertat. També ha anunciat la seva intenció ferma de defensar les llengües en perill d'extinció i la independència en l'àmbit digital.

Una de les lluites del darrer mandat del PEN Internacional ha sigut vetllar per la llibertat del premi Nobel de literatura xinès, Liu Xiaobo, que va ser condemnat el 2011 a 11 anys de presó per participar en la redacció d'un manifest prodemocràtic al seu país.

stats