ARA LLEGIM
Llegim 02/07/2013

Joana Raspall rep la medalla centenària de la Generalitat

La poeta no ha pogut assistir a l'acte de reconeixement a la seva trajectòria celebrat al Palau de la Generalitat

Acn
2 min

BarcelonaJoana Raspall (Sant Feliu de Llobregat, 1913) ha estat objecte d'un homenatge al Palau de la Generalitat aquest dilluns amb motiu del seu centè aniversari. La poetessa més veterana de les lletres catalanes ha tingut un regal d'aniversari a l'altura de la seva longevitat: un acte solemne celebrat al Palau de la Generalitat per reconèixer la seva trajectòria. L'acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i de l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, així com de diversos representants del teixit associatiu de la ciutat on va néixer i persones properes a Raspall. Malauradament, Raspall no ha pogut assistir a l'acte per una indisposició. En el marc de l'Any Joana Raspall i coincidint amb el dia en què la poetessa ha fet 100 anys, s'ha celebrat al Palau de la Generalitat de Catalunya l'acte solemne de reconeixement de la trajectòria de la poetessa i escriptora santfeliuenca.

Artur Mas i els consellers Mascarell i Neus Munté; l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat; Carme Arenas, la comissionada de la Generalitat per l'Any Raspall; el poeta Feliu Formosa, i un nét de Joana Raspall han intervingut durant l'acte. El Saló Sant Jordi s'ha omplert a vessar i fins i tot s'han habilitat dues sales més del Palau perquè tothom ho pogués seguir.

Munté ha lliurat al nét de Raspall la medalla centenària que el departament de Benestar i Família atorga a tots els ciutadans que arriben als 100 anys, i un vídeo n'ha repassat la trajectòria vital i literària. Formosa s'ha encarregat de llegir diversos poemes de Raspall, i Mas ha culminat l'acte. El president ha parlat de la poetessa com una d'aquelles "persones grans que també són grans persones", i ha afirmat que és un exemple de ciutadana que ha contribuït a "salvar els mots" i a defensar la llengua a través del seu "compromís" i sentiment català.

stats