Reportatge
Llegim 06/10/2012

Simenon és sinònim de gran literatura

L’obra de Georges Simenon ha venut 550 milions d’exemplars, compta amb més de 3.500 traduccions –en 55 llengües– i s’escampa en 191 novel·les (a banda de les gairebé 200 signades sota 27 pseudònims). Més enllà de les xifres, l’escriptor és, sobretot, novel·lista de referència del segle XX

Jordi Nopca
1 min

Barcelona“L’estil de Simenon és únic: potser per això és tan popular, avui –explica John Simenon, segon dels quatre fills de l’escriptor, que des de l’any 1995 s’encarrega de la gestió dels drets d’autor de l’obra del seu pare–. Escriu amb una capacitat instantània de comunicació, però el fons del que diu és molt important. En temps com els nostres, en què es valora tant la rapidesa i la primera impressió, la prosa de Simenon transmet amb immediatesa, però amb una gran varietat de temes universals”. Pierre Assouline, que l’any 1992 va publicar una biografia de més de 1.000 pàgines a l’escriptor, enumerava a l’article 'Quoi de neuf?' (2011) una llista no exhaustiva dels interessos simenonians: cita, entre d’altres, la solitud, l’angoixa, l’odi cap a un mateix, l’alcohol, l’enveja, la mentida, l’ambició, la misèria moral, la pietat, la por a l’altre, l’adulteri i la gelosia. “Coses que ho diuen tot a tothom a tot arreu”, remarca Assouline.

Quaderns Crema i Acantilado comencen a publicar, a partir del 13 d'octubre, tota l'obra del creador del comissari Maigret. Els dos primers títols són 'El gat' i 'Pietr el Letón'.

Podeu continuar llegint el reportatge a l'ARA Premium Llegim

stats