Literatura
Llegim 12/03/2015

'Literal', nova fira del llibre polític i crític de Barcelona

El projecte compta amb la col·laboració d'una vintena d'editorials i llibreries, així com d'un segell musical i del Barcelona Beer Festival

Ara
1 min
Fira del llibre crític LITERAL

BarcelonaLa iniciativa de crear 'Literal' ve de Miguel Martin, editor de Virus editorial, Mònica Bertran, editora d'Icària, i Simón Vázquez, coordinador de Literal i editor de Tigre de Paper. L'objectiu és crear una fira que difongui idees i pensament crític. “El llibre polític és alguna cosa diferent a aquell que arriba a un nínxol de mercat progressista o radical, és una eina d'una comunitat de lluita”, defensa Martin.

La fira, que tindrà lloc al complex cultural Fabra i Coats el 29, 30 i 31 de maig, ja compta amb més de 20 editorials, 4 llibreries i 12 mitjans col·laboradors. Al llarg dels tres dies es duran a terme 5 conferències amb ponents destacats i més de 40 activitats proposades pels col·laboradors. Literal també comptarà amb una programació de música negra paral·lela a la fira dirigida pel segell discogràfic 'Say it Loud', a més de la col·laboració del festival de cervesa artesana 'Barcelona Beer Festival'.

Entre les editorials que hi participaran hi ha Pol·len, Virus, Tigre de Paper, Icària i Bellaterra.

El projecte pretén demostrar que la cultura es pot produir de diferents maneres, per això el finançament dependrà de les aportacions de les editorials i del públic en un 'crowdfunding' que començarà a l'abril.

stats