Literatura
Llegim 03/06/2014

Pere Antoni Pons investiga l'assassinat d'un possible pedòfil a la seva nova novel·la

Els dos protagonistes de 'Si t'hi atreveixes', un guionista i un escriptor, investiguen l'assassinat d'un mestre d'escola jubilat acusat d'abusar d'una menor

Europa Press
1 min

BarcelonaL'escriptor mallorquí Pere Antoni Pons ha publicat 'Si t'hi atreveixes' (Empúries), una obra que tracta la relació de dos antics amics d'universitat que debaten sobre les seves ambicions mentre es veuen embolicats en un crim.

Els dos es retroben després d'anys sense veure's, just en el moment en el qual un mestre d'escola que set anys abans havia estat acusat d'abusar d'una menor és assassinat.

Tot i així, l'autor ha advertit aquest dimarts que "tal com la vida, aquesta novel·la té molts de gèneres", i que no només s'inscriu al de novel·la negra. De fet, a 'Si t'hi atreveixes', els protagonistes són un guionista i un escriptor que, entre conversa i conversa, citen productes d'entreteniment com 'The Wire' i 'A dos metros bajo tierra'. "Els escriptors no poden prescindir de les sèries" per crear, sentencia Pons.

"L'excés de paraules pot destrossar la història"

L'escriptor ha reconegut que molts dels seus llibres contenen personatges que es van conèixer a la universitat, i ho ha atribuït al fet que és una etapa que encara té molt present als seus 34 anys. A més, ha comentat que està pensant agafar notes sobre l'actualitat –el desallotjament de Can Vies, la caiguda del bipartidisme i l'abdicació del rei, entre altres successos– i reflectir com ho viu ell i la societat.

Pons ha explicat que en un començament, la novel·la tenia més de 500 pàgines, però que al final l'ha reduït fins a unes 300 perquè "l'excés de paraules pot destrossar la història", i ha citat com a exemple el Premi Pulitzer 'El Jilguero', de Donna Tartt: creu que la novel·la seria més bona si fos més curta.

stats