Ara Llegim
Llegim 23/04/2012

La Diputació de Lleida celebra la tradicional recepció institucional de Sant Jordi

Durant l'acte, Carles Hac Mor ha presentat el llibre 'Obra completa punt u'

Acn
1 min

LleidaL'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit aquest dilluns la celebració de la tradicional recepció institucional de Sant Jordi, oberta a tota la ciutadania, organitzada per la Diputació de Lleida. El seu president, Joan Reñé, que ha presidit l'acte acompanyat de la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol, i el director de l'IEI, Josep M. Solé i Sabaté, ha destacat que Sant Jordi "és la festa d'un poble i una diada de serena reivindicació". Durant l'acte, Carles Hac Mor ha presentat el seu llibre 'Obra completa punt U', el primer d'una sèrie.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que la festivitat de Sant Jordi és "un acte de compromís amb la nostra llengua, tota la llengua, de Salses a Guardamar i de Fraga fins a l'Alguer, en uns moments en què el català, dissortadament, continua patint situacions que persegueixen el seu afebliment en l'ús social de la llengua".

En el seu parlament, Reñé ha afirmat que "els dracs dels nostres dies són aquells que agredeixen els nostres drets fonamentals com a ciutadans d'una nació, que mostrant-se sempre generosa, rep per resposta l'agressió a la seva identitat i l'incompliment reiterat dels pactes acordats".

Reñé ha repartit roses als assistents que s'han apropat al Pati de l'IEI i que han pogut gaudir d'un recital musico-poètic basat en el llibre 'Obra completa punt u"' de Carles Hac Mor, que s'ha presentat en el transcurs de la recepció pel dinamitzador cultural de Tàrrega, Xavier Garcia. L'autor ha explicat que l'obra és la primera d'un seguit de llibres que està preparant i que, aquest primer, recull obres seves fins a l'any 1993 de manera cronològica. Mor ha afegit que el llibre recull des de poesia, fins a prosa o articles.

stats