Còmics
Llegim 23/02/2012

Una col·lecció privada de còmics venuda per 2,6 milions d'euros

L'exemplar de la primera aparició de Batman, el número 27 de 'Detective comics', va assolir el preu de 392.000 euros en una subhasta en què també es va vendre el mític primer número de la sèrie 'Action comics', el debut de Superman, per 224.000 euros

Ara
1 min
Portada del número 27 de 'Detective Comics'

BarcelonaEls còmics que Billy Wright va comprar de petit i que va conservar tota la vida van ser venuts ahir per 2,6 milions d'euros en una subhasta que es va dur a terme ahir a Nova York. Enginyer químic de professió, Wright va morir el 1994. La seva esposa va conservar la col·lecció de Wright fins a la seva mort el passat febrer. No va ser fins llavors que els nets de la parella, buidant la casa dels avis, van descobrir els còmics i es van adonar del valor que posseïen.

La col·lecció de Wright incloïa alguns dels còmics més cotitzats del mercat: la primera aparició dels personatge de Batman ('Detective comics' #27), el primer número de la col·lecció del personatge ('Batman' #1), la primera aparició de Superman ('Action comics' #1) i el segon número de 'Captain America', que inclou la primera aparició d'Adolf Hitler en una portada.

La col·lecció de Wright era excepcional, no només perquè reunia 44 dels 100 còmics més valuosos del mercat en força bon estat, sinó perquè el seu propietari els va comprar un per un durant la seva infantesa i els va conservar fins a la seva mort, als 66 anys.

La puja més alta de la subhasta va ser per al número 27 de 'Detective comics' (392.000 euros), seguida pel exemplar número 1 d''Action comics' (224.000 euros).

stats