LLIBRES
Llegim 16/11/2011

Carlos Ruiz Zafón presenta 'El prisionero del cielo', que surt demà a les llibreries

La novel·la, que no té data de publicació en català, és la tercera part de la tetralogia d''El cementiri dels llibres oblidats' iniciada amb 'L'ombra del vent' i 'El joc de l'àngel'

Ara Llegim
1 min
Carlos Ruiz Zafón amb 'El prisionero del cielo'

BarcelonaAquest matí s'ha presentat amb una gran expectació mediàtica –pocs llibres reuneixen uns 200 periodistes de tot el món en una Capella del MACBA atapeïda– la nova novel·la de Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964), El prisionerio del cielo. En una conversa amb Gemma Nierga, l'autor ha revelat que l'obra, que es torna a situar a la Barcelona dels anys 50, arrenca el Nadal del 1957 i recupera els personatges de L'ombra del vent, un Daniel Sampere ja adult i el personatge de Fermín Romero, que és més misteriós de que havia semblat i té una connexió amb Sampere. "Aquesta novel·la creua l'equador, les peces del trencaclosques comencen a encaixar, es veu que és el que s'oculta rere la saga d''El cementiri dels llibres oblidats'", ha dit l'autor. El prisionero del cielo no té data de publicació en la versió catalana, però podria ser a les llibreries per Sant Jordi.

"Aquest llibre és més lluminós que El joc de l'àngel", ha dit Ruiz Zafón i ha assegurat que resol els misteris que havien quedat oberts al final de l'anterior entrega de la tetralogia –cosa que havia enervat els fans lectors–, que tindrà continuïtat amb un quart llibre que sortirà d'aquí 2 o 3 anys. Segons l'autor, els tres llibres es poden llegir individualment i fins i tot en ordres diferents, "i s'obtenen diferents lectures".

Ruiz Zafón és reaci a una adaptació cinematogràfica, perquè considera que l¡aproximació als llibres ja és sensorial. A més, com en altres ocasions, ha compost una banda sonora original per El prisionero del cielo, perquè compondre l'ajuda a escriure i ambientar-se en l'època.

stats