ARA Llegim
Llegim 08/04/2013

La lectura dramatitzada de 'Lo somni' commemora els 600 anys de la mort de Bernat Metge

L'actor i director Carles Canut dirigeix l'espectacle, que compta amb les veus dels actors Toni Sevilla, Jordi Brau, Joan Pera i Jordi Boixaderas, i amb la música de Miquel Pujadó. Serà representat aquest dilluns al teatre Romea

Ara / Efe
1 min

BarcelonaUna lectura dramatitzada de 'Lo somni', de Bernat Metge, llibre capital de la literatura catalana del segle XIV que ha estat adaptat al llenguatge actual per Alba Dedeu, obrirà aquest dilluns al teatre Romea de Barcelona els actes commemoratius del 600 aniversari de la mort de l'escriptor català. La posada en escena és a càrrec de l'actor i director Carles Canut i comptarà amb les veus dels actors Toni Sevilla, Jordi Brau, Joan Pera i Jordi Boixaderas, així com amb la música de Miquel Pujadó.

La representació ha estat organitzada per la Fundació Romea i la Fundació Lluís Carulla, a través del grup Amics dels Clàssics. Els actes commemoratius del 600 aniversari de la mort de Bernat Metge (Barcelona, 1346-1413) estan organitzats conjuntament per l'Editorial Barcino, la Fundació Bernat Metge i l'Institut d'Estudis Catalans, i es desenvoluparan durant tota la primavera.

'Lo somni' és un diàleg filosòfic d'inspiració ciceroniana i petrarquista que Metge va acabar l'any 1398, després d'haver estat apartat dels càrrecs que ocupava i empresonat després del judici dut a terme per la mort en estranyes circumstàncies del rei Joan I. La lectura d'aquest text, l'obra mestra de l'escriptor, va persuadir precisament Martí l'Humà que no podia prescindir d'un col·laborador amb les aptituds de Bernat Metge.

stats