Novetat editorial
Llegim 12/11/2012

Arnau Puig publica una carta oberta adreçada als joves a favor de la independència

"Ara fem camí tots sols i cercarem els nostres amics i relacions, que seran aquells que ho vulguin ser perquè així ho senten, no perquè tinguin amb nosaltres un lligam de domini i submissió, com venia succeint des del dissortat compromís de Casp", escriu el filòsof i crític d'art

Ara
1 min
Detall de la coberta del llibre d'Arnau Puig

BarcelonaEl filòsof, sociòleg i crític d'art Arnau Puig, guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2012 a la trajectòria professional i artística, publica el llibre 'Carta oberta als joves de Catalunya i a tots aquells que la vulguin llegir', en què fa una crida als joves des del raonament filosòfic perquè s'emancipin i prenguin protagonisme. Es tracta d'una carta contestatària i reivindicativa, introduïda pel text 'Emprendre camí' i completada amb un seguit de reflexions sobre ètica. Tot plegat, lligat al moment polític actual que viu Catalunya, a la figura del filòsof alemany Johann Gottileb Fichte o a les idees sobre el nacionalisme, explorant la confrontació entre la uniformitat dominant i l'excepció.

"Ara fem camí tots sols i cercarem els nostres amics i relacions, que seran aquells que ho vulguin ser perquè així ho senten, no perquè tinguin amb nosaltres un lligam de domini i submissió, com venia succeint des del dissortat compromís de Casp", escriu Puig a 'Emprendre camí'.

Arnau Puig és filòsof, sociòleg i crític d'art, format a la Universitat de Barcelona i a la Sorbona de París. Molt influenciat per l'existencialisme francès, és un dels principals impulsors de l'avantguardisme estètic i filosòfic català. El 2012 ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística. Pots llegir les seves reflexions al seu bloc 'Pensats i redactats exprés'.

stats