ARA Llegim
Llegim 22/01/2013

El portal web de l'Any Espriu, actiu a partir d'aquest dimecres

La web recollirà tota la programació de l'Any Espriu i centralitzarà tota l'activitat 2.0 al voltant de la commemoració. El Centre Salvador Espriu serà el destinatari de tot el material generat durant l'any

Ara
2 min
Espriu: 'Llibre de Sinera' o la plenitud

BarcelonaLa web www.anyespriu.cat recollirà, a partir d'aquest dimecres, tota la programació de l'Any Espriu i centralitzarà tota l'activitat 2.0 al voltant de la commemoració. S'anirà completant amb material de les activitats a mesura que avanci l'any. "Hem de servir-nos de totes les eines que hi ha per donar la màxima amplitud a l'any", ha dit el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala. Per la seva banda, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha assegurat que "va molt més enllà d'una pàgina web", ja que servirà de "repositori" de tots els continguts que es generaran per tal que la inversió quedi en forma d'arxiu documental. Per una part, la web www.anyespriu.cat recull molta de la informació generada sobre Salvador Espriu, des de la biografia (també en forma de línia cronològica), la bibliografia (que juga amb el concepte de llibre objecte) i la webgrafia, fins a una mediateca feta en bona part gràcies a l'acord amb TV3 i una fototeca que es va ampliant dia a dia.

D'altra banda, el portal també inclou tota l'activitat digital generada al voltant de la commemoració. Es recollirà la part social a través de les xarxes (Facebook, Twitter, Instagram i Neoformix) i també la part pròpiament digital generada amb projectes vinculats a la participació ciutadana, com projectes escolars. Actualment, hi ha uns 1.600 usuaris entre totes les xarxes.

Finalment, la pàgina també recull una agenda amb tota la programació de l'Any Espriu que l'usuari es podrà personalitzar i rebre a través d'RSS. La frase del dia, que es reprodueix diàriament en mitjans de comunicació i de transport, té fins a un milió d'impactes diaris i es va acumulant a un arxiu de la web. El Centre Salvador Espriu serà el destinatari de tot el material generat durant l'any.

stats