ARA Llegim
Llegim 08/02/2015

La revista russa 'Afisha' escull 'La pell freda' entre les 100 millors novel·les del segle XXI

La novel·la d'Albert Sánchez Piñol va ser publicada el 2002 per La Campana, i ha estat traduïda a 37 llengües

Efe
1 min
Coberta de 'La pell freda'

BarcelonaLa revista russa 'Afisha' ha escollit 'La pell freda', d'Albert Sánchez Piñol, com una de les 100 millors novel·les del segle XXI, al costat d'obres d'altres autors com Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, Stephen King o Orhan Pamuk, segons informa l'editorial La Campana.

L'editora de la Campana, Isabel Martí, ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement i ha indicat que la llista l'han elaborat mig centenar de col·laboradors –redactores, escriptors, crítics o periodistes– d'aquesta publicació russa, una de les més prestigioses en el seu àmbit. Segons la seva opinió, de Sánchez Piñol es valora sobretot que "té una identitat literària fora de dubte, que no s'assembla a ningú més", fet que ha conduït a convertir-lo en l'autor més traduït de la literatura catalana.

El jo col·lectiu, clau de l'èxit de Sánchez Piñol

Només de 'La pell freda', segons les últimes dades de l'Institut Ramon Llull, se n'han fet versions en 37 llengües diferents.

Isabel Martí, d'altra banda, sosté que el fet que sigui antropòleg de formació fa que tingui una determinada mirada sobre el món, que "el porta a recuperar el jo col·lectiu, en una època en què l'individualisme s'ha portat fins a la sacietat".

Publicada el mes d'octubre del 2002 en català, 'La pell freda' pot prestar-se a una doble lectura com a novel·la de ciència-ficció i reflexió sobre les paradoxes del comportament humà.

stats