Còmic
Llegim  /  Còmic 07/05/2022

Mor George Pérez, un dels grans dibuixants de superherois clàssics

L'autor nord-americà havia anunciat que patia càncer de pàncrees i li quedaven mesos de vida

L.S.
2 min
George Pérez a la ComicCon el 2012

BarcelonaGeorge Pérez, un dels grans autor de còmics de superherois de Marvel i DC, sobretot dels anys 80 i 90, ha mort als 67 anys a causa d'un càncer de pàncrees. L'autor, nord-americà d'origen porto-riqueny, nascut al Bronx, va fer públic el 2019 que es retirava perquè una diabetis li havia fet perdre la vista i al desembre va anunciar que li quedaven mesos de vida a causa del càncer. És un autor molt estimat entre els autors i fans, i és conegut per la seva precisió i detallisme, per les escenes més atapeïdes i per una gran inventiva. Autors com Jay Faerber li atribueixen un estil propi i reconeixible dins d'aquests universos. "Semblava que tot ho feia sense esforç -ha dit DC Comics-. Va ser clau en dirigir i reinventar la llarga i rica història de DC comics".

"Tothom coneix el llegat del George com a creador. El seu art, personatges i històries seran venerats durant anys. Però això no és res en comparació al llegat que deixa l'home que era. El seu veritable llegat és la seva amabilitat. És l'amor que tenia per donar alegria als altres. Esperem que això sempre us acompanyi a tots", ha fet públic la seva família.

Després d'una difícil entrada a la indústria, va començar la carrera dibuixant The Avengers a Marvel Comics (tornaria a la franquícia als anys 90) i a la vegada també va treballar per a la competència, DC Comics, amb Jóvenes Titanes. El 1987 va rellançar Wonder Woman, un personatge que l'acabaria allunyant de DC uns anys, perquè considerava que rebia poca atenció. En diferents moments també va tenir entre mans Superman, fins i tot als anys 2010. I l'última nova història que va començar, ja als 90, va ser Infinity Gauntlet. Després encara va crear la sèrie pròpia Crimson Plague.

stats