Còmic

Grup Enciclopèdia llança el primer segell de manga només en català

Carles M. Miralles serà el director del segell Kaji Manga, que publicarà 65 títols a l'any

L.S.
2 min
La secció de manga de la llibreria Norma aquesta setmana.

BarcelonaEl Grup Enciclopèdia ha aprofitat el saló Comic Barcelona per presentar un nou segell editorial, el primer que estarà dedicat al manga exclusivament en català. Kaji Manga publicarà entre 60 i 70 títols a l'any, els primers la tardor del 2022. Això omplirà un buit en el mercat del còmic, on la publicació en català és molt escassa (si bé hi ha cada vegada més iniciatives per pal·liar-ho).

Segons Joan Abellà, director general de Grup Enciclopèdia, "el català no pot quedar al marge de cap format considerat literatura": "No podem permetre que s’exclogui la gent jove per raó de llengua, sobretot en l’edat en què s’enganxen a la literatura, independentment del format". A més, el còmic infantil i juvenil està vivint un moment esplendorós, en nombre de novetats, rècords de vendes i nous gèneres i temàtiques.

El manga a Espanya també està vivint un moment sense precedents. Segons MangaLand, el 2021 es van publicar 1.033 volums de manga, quan el 2019 va ser rècord i només se n’havien publicat 838. El 2021 les vendes de manga es van disparar un 70%. Malgrat això, la quantitat del manga publicat en català continua sent anecdòtica: el 2021 només es van publicar 39 títols en català, segons la nota que ha fet pública Grup Enciclopèdia.  

 Kaji Manga publicarà tots els tipus de còmics japonesos (shonen, seinen, shojo, josei, Boys Love, Yuri) i diversos gèneres, com el slice of life, la ciència-ficció, la fantasia i les històries romàntiques. Carles M. Miralles, que té 20 anys de trajectòria en el sector, serà l'editor de Kaji Manga, i és també és responsable del segell de còmics independent Yermo Ediciones i d'Arechi Manga, sobre llibres de cultura asiàtica.

Kaji significa timó en japonès, i és una picada d'ullet a La Galera, el segell jove del Grup Enciclopèdia, que capitaneja Pema Maymó i on s'inscriu també aquest projecte. "El nostre objectiu és que des del primer moment que un lector mostra interès en el manga, entre els 8 i els 10 anys, tingui al seu abast títols en català", afegeix Maymó.

stats