Cinema

L'ARA estrena un còmic de Jordi Costa i Pep Brocal

'Un estiu a l'illa de Bergman' explica com el crític va acabar fent d'actor en una pel·lícula de Mia Hansen-Løve

2 min
Detall del còmic 'Un estiu a l'illa de Bergman'.

BarcelonaEl juliol de 2018, el crític de cinema i comissari d'exposicions del CCCB Jordi Costa va rebre un missatge de l'equip de producció de la nova pel·lícula de Mia Hansen-Løve: "Hem pensat en tu per fer de crític espanyol que parla un anglès fatal. Rodem a l'agost a la illa de Faro. Estaries disponible?".

Aquests dies s'estrena al Festival D'A la pel·lícula en què va participar Costa, La isla de Bergman, que arribarà als cinemes el 17 de juny. Però abans descobrirem com va ser per al crític l'experiència de rodar una pel·lícula al còmic Un estiu a l'illa de Bergman, amb guió de Costa i dibuixos de Pep Brocal, una sèrie de set entregues setmanals que es comença a publicar aquest diumenge a l'ARA.

Detall del còmic 'Un estiu a l'illa de Bergman'

"No és una història gaire èpica però és la cosa més inesperada i sorprenent que m'ha passat a la vida i creia que mereixia ser explicada", diu Costa, que no havia col·laborat mai amb Brocal, a qui seguia i admirava des de feia molts anys. "Ens hem entès molt bé i el Pep ha interpretat perfectament el que jo volia fer, aportant molt al projecte i proposant solucions sempre brillants; és increïble la seva capacitat de síntesi i fluïdesa de traç".

Brocal es va plantejar la col·laboració com "un repte", perquè feia "molts anys" que no col·laborava amb ningú en un còmic. Costa va entregar-li molta documentació fotogràfica sobre l'illa, que va ser-li útil, tot i moure's en un "registre obert" de dibuix que oscil·lava "entre el realisme i un estil més grotesc o de Bruguera" i que li permetia portar el guió "d'un extrem expressiu a l'altre".

stats