Còmic
Llegim 02/04/2020

El Comic Barcelona es posposa definitivament al 2021

L'organització ha pres la decisió per garantir el benestar de públic, expositors i col·laboradors

Ara
1 min
El Saló del Còmic manté la xifrà de 118.000 visitants

BarcelonaLa 38a edició del Comic Barcelona se celebrarà definitivament el 2021. L'anunci ha arribat aquest dijous després de setmanes d'incertesa i d'un anunci anterior que suspenia la celebració de la fira en les dates inicials, del 8 al 10 de maig, però que deixava la porta oberta a un "pla Z" per celebrar l'edició en altres dates o amb un format diferent. Ficomic, organitzador de Comic Barcelona, ha estudiat durant les últimes setmanes diverses alternatives, però finalment les ha acabat descartant.

L'organització i el comitè executiu de Ficomic han pres la decisió "per garantir la seguretat i el benestar de públic, expositors, col·laboradors, equip" i de totes les persones involucrades en la fira. "Atesa l’excepcionalitat de la situació en què ens trobem, seguirem promocionant i fent divulgació del còmic a traves de la nostra web i de les nostres xarxes socials", diu el comunicat de Comic Barcelona. "Estem treballant en un programa que ben aviat farem públic perquè pugueu seguir gaudint, a través de les nostres xarxes socials, d’aquest mitjà tan fantàstic que és el còmic".

La 38a edició era la segona de la nova etapa inaugurada el 2019, quan la fira va adoptar el nom de Comic Barcelona en substitució del tradicional Saló Internacional del Còmic de Barcelona. L'organització havia anunciat ja una gran exposició dedicada a Mafalda amb motiu dels 50 anys de l'arribada a Espanya del personatge de Quino. Amb un cartell dibuixat per la granadina Belén Ortega, el Comic Barcelona tenia previst inaugurar noves seccions dedicada a les sinergies entre el còmic i el cinema i a la cruïlla entre el còmic i els jocs de rol i de taula.

stats