Llegim Actualitat 24/03/2020

Paolo Giordano publica un assaig sobre el coronavirus

Grup 62 i Salamandra comercialitzaran 'En el contagi' en format e-book, de moment

i
Jordi Nopca
1 min
Paolo Giordano: “La realitat va contra l’erotisme i el romanticisme”

Barcelona"Des que va començar el contagi, he tingut la persistent necessitat d'escriure, escriure i escriure. Sentia que era d'una importància vital poder explicar en termes racionals el que està passant: la gent està espantada sobretot perquè és difícil d'entendre i perquè la informació està sent desconcertant i contradictòria. Encara que també és veritat que sobretot he necessitat escriure per a mi mateix, per poder donar sentit i forma a la realitat". Així s'explica l'escriptor Paolo Giordano a l'inici d'En el contagi, un text assagístic i biogràfic que acaba d'escriure en plena pandèmia de coronavirus i que a Itàlia, el seu país, ja ha causat més de 6.000 morts.

Giordano, llicenciat en física teòrica, va aconseguir amb la seva primera novel·la, La solitud dels nombres primers (Edicions 62 / Salamandra, 2009), un dels grans èxits editorials de la dècada. Després de publicar novel·les com El cos humà (2013), Negre i plata (2015) i Conquistar el cielo (2019), Giordano ha aparcat la ficció temporalment en aquest text que Edicions 62 i Salamandra comercialitzaran a partir del 23 de març a través d'e-book, a partir del 26 en audiollibre i en paper a partir del 16 d'abril.

"No tinc por de posar-me malalt. No es tracta d'això. De què, doncs? De tot allò que el contagi pot canviar. De descobrir que la carcassa de la civilització que conec és un castell de cartes. Tinc por dʼhaver de començar de zero, però també del contrari: que la por passi sense que canviï res".

stats