Llegim 02/11/2017

Mor Vladímir Makanin, mestre de la literatura russa contemporània

Va ser autor dels llibres 'Asán' i 'El prisionero del Cáucaso y otros relatos', entre altres

Ara
1 min
Vladímir Makanin

BarcelonaEl novel·lista rus Vladímir Makanin, considerat un dels mestres de la literatura contemporània d'aquest país, ha mort avui als 80 anys. L'escriptor va abraçar l'èxit ja amb la seva primera novel·la, 'Línia recta', publicada el 1965. Tot i això, Makanin no va formar part de la Unió d'Escriptors de la URSS fins al 1985, coincidint amb l'arribada al poder de Mijaíl Gorbachov.

Al llarg de les dècades posteriors va escriure nombrosos llibres de relats i algunes novel·les, com ara 'Blau i vermell' i 'Antilíder'. Després de la caiguda de la Unió Soviètica va escriure 'Underground o heroi del nostre temps', considerada la seva millor obra. També és autor dels llibres 'Asán' i 'El prisionero del Cáucaso y otros relatos', que Acantilado va publicar en castellà el 2015 i el 2011, respectivament.

Algunes de les seves obres van ser adaptades al cinema. És el cas del relat 'El prisionero del Cáucaso', en què aborda la relació difícil dels russos amb aquesta regió del sud del país. Makanin, que el 2003 va inaugurar la Fira del Llibre de Frankfurt, va rebre al llarg de la seva carrera nombrosos guardons com el Booker, el Pushkin, el Yásnaya Poliana i el Premi Estatal de Rússia. El 2012 va ser distingit amb el Premi Europeu de Literatura.

stats