Llegim Actualitat 20/10/2021

La llibreria La Central impulsa un doble premi literari

Es recompensarà amb 4.000 euros una obra inèdita en català i una altra en castellà

2 min
L'entrada de la llibreria La Central del Raval, a Barcelona

BarcelonaEl març d'enguany va fer 25 anys de l'obertura de la llibreria La Central del carrer Mallorca, però l'efemèride no es va poder celebrar per culpa de la crisi sanitària. "Continuem aquí, i més forts que mai", ha assegurat Antonio Ramírez aquest dimecres abans de presentar un nou projecte vinculat a la llibreria, que dirigeix juntament amb Marta Ramoneda i que actualment té tres locals a Barcelona, dos a Madrid i la botiga virtual. "Impulsem un premi literari perquè volem posar el focus sobre determinades obres i autors, que no passin desapercebuts entre la muntanya de novetats: la nostra feina com a llibreters consisteix en fer aquesta tria –ha explicat–. Hi haurà dues categories, una en català i una altra en castellà, i es premiaran títols inèdits breus, d'entre 50.000 i 60.000 paraules, amb 4.000 euros".

El veredicte, a l'abril

Al jurat en català hi haurà Isabel Obiols, de l'editorial Anagrama; Montse Ingla, d'Arcàdia; Monika Zgustova, en representació de Galàxia Gutenberg; Aniol Rafel, d'Edicions del Periscopi; Laura Huerga, de Raig Verd, i dos llibreters de La Central. "S'hi poden presentar inèdits en qualsevol gènere des d'ara i fins a finals de febrer –ha assegurat Ramírez–. Volem premiar noves veus, no necessàriament joves, que puguin destacar en el panorama literari. No és un premi de set xifres, sinó de quatre, perquè creiem que per arribar fins a les set xifres no està malament començar per aquí".

El jurat de la categoria en castellà estarà integrat per Silvia Sesé, de l'editorial Anagrama; Sandro Ollo, d'Acantilado; Rebeca González, de Blackie Books; Luis Solano, d'Asteroide, i Carlo Feltrinelli, de la italiana Feltrinelli, a més de dos llibreters. "El premi es farà públic al mes d'abril, coincidint amb els actes principals de la celebració dels 25 anys de La Central –ha avançat Ramírez–. Els guanyadors els publicarem nosaltres durant el primer any, i també durant aquest temps només es trobarà a les nostres llibreries. La voluntat és que un any després els llibres puguin sortir en alguna de les editorials amigues que formen part del jurat".

stats