Festivals
Llegim Actualitat 02/05/2023

Josep Piera, Roger Mas i Dorian Wood encapçalen la programació del Barcelona Poesia

El festival vol anar "més enllà de la paraula" amb propostes de Sabina Witt, Núria Perpinyà i Nacho Vegas

ARA
2 min
Josep Pedrals i Maria Callís en la presentació del Barcelona Poesia

BarcelonaMés de 180 participants, 50 propostes i 47 activitats paral·leles. Amb aquests ingredients, la 26a edició del festival Barcelona Poesia vol mostrar la diversitat del gènere i obrir una finestra a tots els públics del 9 al 16 de maig. Entre les propostes destacades hi ha Josep Piera, que inaugurarà el festival amb un pregó acompanyat del col·lectiu Poetry Slam, i el músic Roger Mas, que el mateix dia a la sala Paral·lel 62 estrenarà la cançó El viatge de Roger Mas, un tema de mitja hora que busca "excitar els sentits, estimular les sensacions i asserenar", en paraules del mateix artista recollides per l'ACN. El festival portarà noms internacionals com l'alemany Jan Wagner i la croata Sanja Bajovic. A més, la brasilera Ana Martins, el mexicà José Eugenio Sánchez, l'egipci Imad Abu Saleh i el nord-americà Danez Smith protagonitzaran la 38a edició del Festival Internacional de Poesia juntament amb la gallega Olga Novo i Blanca Llum Vidal com a representant catalana. 

Enguany el Barcelona Poesia vol "anar més enllà" en un sentit simbòlic, posant l'accent en el poder de la paraula per fer-nos comunicar amb "l'altre i amb allò altre", ha explicat Josep Pedrals, que codirigeix l'esdeveniment juntament amb Maria Callís. La programació està pensada per tornar als orígens de la paraula dita, "tal com és, utilitzant-la en la seva qualitat de sistema per anar més enllà", ha afegit Pedrals. Algunes de les propostes se situen a cavall del teatre, la música i la poesia, com ara la lectura dramatitzada de Cels canviants, de la companyia Nurosfera i amb text de Núria Perpinyà; l'obra de teatre Pitó, interpretada per Paula Blanco amb text de Guim Valls; el concert de Sabina Witt titulat El nom en el somni; la performance Doma amb Martí Sales i el nord-americà Dorian Wood, i el concert-recital de Nacho Vegas Cantares dende'l pie, cantat íntegrament en asturià.

Tot i això, el festival també comptarà amb recitals poètics clàssics a càrrec d'autors com Alfonso Alegre Hetizmann i Edgardo Dobry, Premi Ciutat de Barcelona. Entre l'extensa llista de poetes participants en el Barcelona Poesia també hi ha Maria Josep Escrivà i Xavier Mas Craviotto, Carles Camps Mundó i Montserrat Rodés, Clara Fiol, Aina Garcia Carbó, Eduard Olesti i Andreu Alós.

stats