Llegim Actualitat 07/09/2021

Izaskun Arretxe serà la nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes

La fins ara directora de l’àrea de literatura i pensament de l'Institut Ramon Llull hi substitueix Oriol Ponsatí-Murlà

ARA
1 min
Izaskun Arretxe, nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes

BarcelonaRelleu a la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC): Izaskun Arretxe en serà la nova responsable. Arretxe, que des del 2017 dirigia l'àrea de literatura i pensament de l'Institut Ramon Llull, hi substitueix Oriol Ponsatí-Murlà, que ja va anunciar fa uns dies a través de les xarxes socials que l'havien cessat.

Des que es va llicenciar en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, Izaskun Arretxe ha treballat per enfortir la cultura catalana, ja sigui des del sector privat (ha estat directora editorial d'Ara Llibres) com des del sector públic, dedicant els últims quatre a la promoció internacional de la literatura catalana des del Llull: "Quan anem a les fires, als nostres interlocutors les qüestions polítiques no els importen gaire: ens miren com un mercat -recordava el 2017-. Si tens coses potents, vendràs, i si no, no. Nosaltres tenim bons creadors però també editors i agents i traductors que s’han mogut molt".

El nomenament ha estat aprovat pel consell executiu del Govern i el consell assessor de la ILC en va ser informat aquest dilluns. Nascuda a Barcelona el 1969, Izaskun Arretxe té un Master of Arts de la Universitat La Trobe de Melbourne per la tesi La teoria de l'amor en l'obra poètica d'Ausiàs March.

stats