Literatura
Llegim Actualitat 21/09/2020

Columna publicarà un llibre de relats amb inèdits de Carlos Ruiz Zafón al novembre

'La ciutat de vapor' és un homenatge als lectors del quartet del Cementiri dels Llibres Oblidats

Ara
1 min
Carlos Ruiz Zafón fotografiat a Colònia el 2017.

BarcelonaEl 17 de novembre arribarà a llibreries l'últim llibre de Carlos Ruiz Zafón, que va morir a Los Angeles el 19 de juny als 55 anys a conseqüència d'un càncer. La ciutat de vapor, traduïda al català per Josep Pelfort, com tots els volums precedents de l'autor barceloní, està integrat per onze relats, "alguns dels quals són inèdits", segons avança l'editorial.

Les narracions del llibre estan concebudes com un "homenatge" als lectors de la tetralogia del Cementiri dels Llibres Oblidats, que va aconseguir una gran notorietat el 2001 amb el primer lliurament de la saga, L'ombra del vent. Entre les premisses argumentals del llibre hi ha la d'un noi que decideix fer-se escriptor quan descobreix que les seves invencions li permeten passar una estona al costat de la noia de l'alta societat que li ha robat el cor. Un dels altres relats està protagonitzat per Antoni Gaudí, que s'encamina cap a una cita misteriosa a Nova York, i un tercer per Cervantes, que rep la visita d'un cavaller que li proposa escriure un llibre insòlit.

El 2016, després de 2.500 pàgines i gairebé dues dècades de dedicació, Carlos Ruiz Zafón va publicar el quart i últim dels volums, El laberint dels esperits. "No sabia quant temps trigaria a acabar el quartet de llibres –deia llavors–. El laberint dels esperits ha sigut el més difícil i laboriós de tots. Després de la feinada em sento tranquil i il·lusionat: un projecte com aquest només es fa un cop a la vida. Ara mateix em sento més que mai enamorat de la meva professió, potser perquè em vaig fent gran i intento gaudir de la feina que faig".

stats