Literatura

Un client compra tots els llibres de l'aparador d'una llibreria italiana, valorats en 10.000 euros

La insòlita adquisició ha tingut lloc a la llibreria Hoepli de Milà, un establiment amb gairebé 150 anys d'història

1 min
L'entrada de la llibreria Hoepli de Milà

BarcelonaUn home elegant va entrar fa poc més d'una setmana a l'emblemàtica llibreria Hoepli de Milà i va comprar tots els llibres que hi havia exposats a l'aparador. Eren més de 200 volums, que tenien un cost total de 10.000 euros. "No recordo un episodi tan excepcional en les històries que em van explicar els meus avis o besavis. A partir d'ara podré transmetre aquesta anècdota als meus fills i nets", ha assegurat al Corriere della Sera el propietari, Matteo Hoepli, cinquena generació de llibreters des que Ulrico Hoepli va fundar el 1879 l'establiment i l'editorial que des de llavors porten el seu cognom. "La idea que algú pugui considerar un aparador tan bonic per comprar-lo tot sencer em va semblar sorprenent", afegeix.

El client es va dirigir directament a una de les persones que treballen a la llibreria. En un primer moment el llibreter no va entendre la singular petició, però quan l'home hi va insistir va començar a buidar l'aparador. "Vam col·locar els llibres en cistells i després en bosses de lona, i també vam preguntar al client si preferia posar-los en capses de cartró que fossin més còmodes per transportar-los, però va rebutjar l'oferta", explica Manuela Stefanelli, directora de la llibreria. Tot seguit, l'home va trucar a un taxi perquè li portessin les obres a casa, i les hi va carregar ajudat per un assistent. "L'home no va demanar cap descompte i va pagar els 10.000 euros de l'import amb targeta de crèdit", continua Stefanelli.

Durant la resta del dia a l'aparador de la llibreria Hoepli s'hi va poder veure el següent rètol: "Ho sentim, ho hem venut tot".

stats