Llegim  /  Actualitat 21/07/2021

Catalunya perd el Saló del Llibre Infantil i Juvenil

Se n'han celebrat 35 edicions des del 1984

1 min
Una imatge de l'última edició del saló, celebrat el 2019

BarcelonaEl Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil i l'Ajuntament de Mollerussa, com a organitzadors del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, han anunciat la cancel·lació de noves edicions. El Saló és una iniciativa que va celebrar la primera edició l'any 1984 i al llarg de la seva història es va fer en diferents espais i ciutats del país.

Ara feia disset edicions que se celebrava a Mollerussa, enriquint i complementant la programació cultural i literària de la capital del Pla d'Urgell, però amb un impacte que arribava al conjunt de les comarques de Ponent i atreia visitants de tot arreu. L'any passat, arran de la pandèmia, es va cancel·lar i ara s'ha decidit no recuperar aquesta activitat emblemàtica.

Com continuar promocionant el llibre infantil i juvenil?

El Saló, amb 35 edicions des del 1984, reunia anualment una mostra àmplia de la literatura infantil i juvenil catalana i articulava un programa amb exposicions, activitats, tallers, maratons de lectura en veu alta, una jornada pedagògica i una trobada de biblioteques. Tant l'Ajuntament de Mollerussa com el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil han acordat explorar noves fórmules per continuar treballant per a la promoció de la lectura i el llibre infantil i juvenil. En aquest sentit, el consistori estudia noves maneres de continuar esperonant la lectura entre els infants i joves que complementin les accions de Mollerussa Municipi Lector, un programa de motivació a la lectura que funciona amb èxit a la ciutat des del 2008. Per la seva banda, el Consell ja treballa en noves fórmules per impulsar la presència i la difusió de la literatura infantil i juvenil catalana a tot el país.

stats