Còmic

Cancel·lada la popular tira còmica 'Dilbert' pels comentaris racistes del seu autor

Scott Adams va dir a través de YouTube que la comunitat afroamericana "és un grup d'odi" i que "els blancs farien bé d'allunyar-se'n"

1 min
Una vinyeta de 'Dilbert'

BarcelonaEl futur professional del dibuixant Scott Adams ha canviat radicalment durant l'última setmana. Dimecres va dir, a través de YouTube, que la comunitat afroamericana als Estats Units és "un grup d'odi" i que "els blancs farien bé d'allunyar-se'n". "Estic tip de veure vídeos de nord-americans negres agredint a ciutadans que no són negres", afegia.

En només quatre dies, Adams ha vist com el Washington Post i centenars de capçaleres nord-americanes més, entre les quals hi ha USA Today i Los Angeles Times, cancel·laven els contractes amb el dibuixant. El Washington Post va prendre la decisió d'acomiadar Scott Adams perquè "les seves declaracions recents promouen la segregació".

Scott Adams, de 65 anys, va començar a publicar les vinyetes de Dilbert el 1989. L'acció transcorre en una oficina indeterminada, i els dos personatges principals són l'antiheroi Dilbert i el seu gos, Dogbert. Adams va arribar a publicar les tires còmiques de Dilbert en 2.000 capçaleres. Dissabte, a la pregunta del Washington Post sobre en quants llocs apareixien encara les històries de l'oficinista, la resposta que va donar el dibuixant va ser: "La setmana que ve seran, aproximadament, zero".

L'any passat, el dibuixant ja va tenir problemes amb el San Francisco Chronicle i 76 diaris més del grup Lee Enterprises quan va introduir el primer personatge negre a Dilbert. Van considerar que Adams el feia servir per burlar-se de la cultura woke.

stats