LITERATURA
ACN
Barcelona

Isabel Allende ficciona la vida d'una parella catalana exiliada a Xile a causa de la Guerra Civil

La nova novel·la 'Largo pétalo de mar' arribarà a les llibreries el 21 de maig

Isabel Allende Zoom

L'escriptora xilena Isabel Allende publicarà el 21 de maig una nova novel·la, 'Largo pétalo de mar' (Plaza & Janés), sobre una parella catalana exiliada a Xile per la Guerra Civil. La novel·la narra la història d'en Víctor i la Roser, una parella que va formar part dels més de 2.000 exiliats espanyols que van arribar a Xile gràcies al vaixell 'Winnipeg', que Pablo Neruda va llogar l'any 1939. Aquest any és el 80è aniversari de la fita. 

La novel·la recorre mig segle d'història a Xile, des dels anys 40 fins als 90, passant pel cop d'estat de Pinochet. Personatges com Salvador Allende i el mateix Pablo Neruda també són alguns dels protagonistes del llibre.

L'editorial ha remarcat que és la primera vegada que Allende aborda el tema de la Guerra Civil Espanyola i l'exili republicà, i que per fer-ho ha entrevistat diversos supervivents d'aquest episodi històric, entre els quals trobem Víctor Pey, empresari i periodista que va dirigir el diari 'Clarín' i va ser conseller d'Allende. El llibre es publicarà a Espanya i a Llatinoamèrica el 21 de maig, i als Estats Units el 4 de juny.