ARA Llegim
EFE
Barcelona

Maite Carranza guanya el Premi Fada a la Cultura

El guardó bianual té com a objectiu reconèixer aquelles obres que han contribuït a lluitar contra els abusos sexuals infantils a través de la literatura, la música, el periodisme o les arts escèniques i audiovisuals

Maite Carranza Zoom

L'escriptora barcelonina Maite Carranza ha guanyat la segona edició del Premi Fada a la Cultura, que reconeix aquelles obres que contribueixen a lluitar contra els abusos sexuals infantils. La pel·lícula 'Las vidas de Grace', de Destin Daniel Cretton, ha estat finalista, i el Premi Honorífic es lliurarà al director artístic Pep Pla per "la seva implicació i valentia a haver abordat el tema dels abusos sexuals en la infància amb la producció teatral de l'obra 'Tatuaje' de l'autora alemanya Dea Loher".

L'obra de ficció 'Paraules emmetzinades' de l'escriptora Maite Carranza (Barcelona, 1958) ha estat triada pel jurat per "permetre un debat real i creïble al voltant dels abusos sexuals infantils, i per acostar aquesta problemàtica als joves".
El Premi, de caràcter bianual, es lliurarà el pròxim 23 de febrer al Born Centre Cultural de Barcelona i té com a objectiu reconèixer aquelles obres que han contribuït a lluitar contra els abusos sexuals infantils a través de la literatura, la música, el periodisme o les arts escèniques i audiovisuals, amb rigor i sense alimentar falsos mites sobre el tema.

Segons Vicki Bernadet, presidenta de la Fundació, el premi "vol sensibilitzar i conscienciar la societat sobre un problema que costa d'encarar i que en molts casos és encara un tabú". L'obra guanyadora d'aquesta segona edició, 'Paraules emmetzinades', de Maite Carranza, és una crònica d'un dia trepidant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones pròximes a Bárbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan només tenia quinze anys.