ARA Llegim
EFE
Nova York

Reapareix un relat que John Steinbeck va escriure per a Orson Welles

'With your wings', la història d'un pilot de guerra negre, veu la llum per primer cop a la revista 'Strand'. La narració va ser escrita per a l'últim programa de ràdio d'Orson Welles

El relat que el nord-americà John Steinbeck va escriure el 1944 per a l'últim programa de ràdio del cineasta Orson Welles serà publicat aquest divendres a la revista Strand Magazine, després de 60 anys desaparegut.
El treball que va unir a un premi Nobel com Steinbeck i el director de 'Ciutadà Kane' es deia 'With your wings', però després de la seva emissió en directe es creia desaparegut.

Trobada entre dos genis
Steinbeck, retratista de la humilitat de la Gran Depressió en peces fonamentals de la literatura nord-americana com 'Els raïm de la ira' o 'Ratolins i homes', explica en aquest relat la història d'un pilot de guerra negre.
Welles, que havia aterrit els radiooients amb la retransmissió realista de 'La guerra dels mons' i que després va dirigir l'obra mestra 'Ciutadà Kane', s'acomiadava de les ones amb magnificència abans de derivar seu cinema cap una trajectòria més alternativa i europea.
No obstant això, tot i que avui es consideraria un veritable esdeveniment cultural la trobada entre dos genis, ningú va registrar aquell últim programa i, fins ara, es creia que tampoc n'havia quedat una transcripció.

Recentment, bibliotecaris de la Universitat de Texas, a Austin, van descobrir entre els seus arxius la cobejada peça i la revista literària The Strand, la mateixa que el març passat també va publicar un relat de joventut inèdit de Tennessee Williams, serà la encarregada de mostrar la narració de Steinbeck per primer cop.